Novi dan: Jeste doktor, nije doktor

Vesti 21. mar 202314:52 1 komentar
N1

Siniša Mali je ipak doktor nauka! Tako je, makar, presudio Upravni sud. Oni su time poništili jednoglasno donesenu odluku Senata beogradskog Univerziteta kojom je ministru finansija bilo oduzeto visoko akademsko zvanje. Da li je svojom odlukom Upravni sud plagirao pravdu? Koliko vredi glas univerzitetskog Odbora za profesionalnu etiku, koji je utvrdio neakadamsko ponašanje Malog? Gosti teme su akademik Dušan Teodorović i narodni poslanik i profesor FON-a Vladimir Obradović.

Naslovne strane i centralne teme iz dnevne štampe komentariše direktor novinske agencije Fonet Zoran Sekulić.

Kod Pančevačkog mosta ponovo se pojavila divlja deponija. Iako se one neretko uklanjaju brže se pojave nego što se očiste. Može li se ovaj problem trajno rešiti i kako pitamo Zorana Jankovića iz ekološkog udruženja Eko-pančevački rit.

Svetski dan borbe protiv tuberkuloze obeležavamo slavljem od skoro 100 godina od postojanja BCG vakcine u Srbiji, na Institutu Torlak, ili pitanjem zašto je poslednji kontigent tih vakcina povučen? Zašto uvozimo bugarske vakcine umesto da imamo rezerve? Zašto nema transparentnosti u radu Torlaka? Ima li straha za zdravlje beba koje su primile poslednji kontigent vakcina koji je povučen? Kako tumačimo takvu stvarnost, pitamo epidemiološkinju Vericu Lelu Ilić.

U goste nam dolazi i kantautorka Ana Ćurčin. Ona je sa svojim bendom The Changes, posle višegodišnjeg rada na engleskom, objavila prvi EP na srpskom jeziku pod nazivom “Susret”. Govorimo o novom albumu i koncertu u Beogradu.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare