Novi dan: Ko traži vraćanje izbornog cenzusa na pet odsto?

Vesti 20. mar 202315:18 4 komentara
N1

Hoće li izborni cenzus sa dosadašnja tri biti vraćen na 5 odsto. Vlast tvrdi da je za tu opciju sve više građana. Šta se krije iza te ideje? Kome bi povećanje izbornog praga više odgovarao? Da li je sama ideja o tome i nagoveštaj mogućeg raspisivanja vanrednih parlamentarnih izbora? O tome u temi jutra govore savetnik za javne politike i istraživanja CRTE Vujo Ilić i Dušan Vučićević sa Fakulteta političkih nauka u Beogradu.

Naslovne strane i centralne teme iz dnevne štampe komentariše Predrag Voštinić iz Lokalnog fronta.

U prošloj godini više od 370 očeva iskoristilo je zakonsko pravo na porodiljsko bolovanje zarad nege deteta. To je neznatno povećanje u odnosu na raniji period, kažu u Ministarstvu za brigu o porodici i demografiju. Zašto očevi u Srbiji u tako malom broju koriste porodiljsko odsustvo? Da li i dalje vlada staromodno mišljenje da je briga od detetu u najranijoj dobi rezervisana samo za majke ili se očevi možda stide da iskoriste tu zakonsku mogućnost? O tome za Novi dan govori Mirko Mitrović iz Udruženja „Prvi put s ocem“.

Svetski je dan poezije. O tome gde je ona danas, kako privlači čitaoce, ali i mladim nadama koje su iznikle iz njegove radionice, razgovaramo sa pesnikom Zvonkom Karanovićem.

Najnovije vesti iz sporta donose nam kolege sa Sport kluba.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare