Novi dan: Koji model za ZSO je prihvatljiv za Beograd, a koji za Prištinu

Vesti 22. jan 202317:09 1 komentar
Novi dan
N1

Južni Tirol, Olandska ostrva, Istočna Belgija, tri su modela autonomije koja se poslednje vreme pominju kao potencijlna rešenja za Zajednicu srpskih opština na Kosovu. Koji od ta tri bi bila prihvatljiva i za Beograd i za Prištinu? Moguće li je te modele u potpunosti primeniti na ZSO i mogu li biti prvi korak u rešavanju višedecenijskog kosovskog problema? O tome u temi jutra govore Stefan Surlić sa Fakulteta političkih nauka i Marko Milanović, profesor Međunarodnog prava Univerziteta u Redingu.

Naslovne strane iz centralne teme iz dnevne štampe komentariše politikolog i nekadašnji profesor Fakulteta političkih nauka u Beogradu Čedomir Čupić.

Prošle godine crveneli smo pred svetom zbog aerodroma „Nikola Tesla“ koji je u više navrata prokišnjavao, a putnici su bukvalno morali da gaze preko bare da bi došli do svojih automobila i taksija. Sada je to slučaj i sa železničkom stanicom “Prokop“, koja je najavljivana kao jedan od grandioznih projekata, a na izgleda sređeno i održavano. Železnička stanica Prokop nije jedina koja prokišnjava usled obilnih kiša. Sličnu sudbinu deli i stanica Novi Beograd koja je renovirana prošle godine. Zašto nove i renovirane stanice imaju tako kratak rok trajanja, pitamo saobraćajnog inženjera Dragomira Lukića.

Posle uspešnih projekata “Koreni“ i “Vreme zla“, u toku je snimanje još jedne serije po romanu Dobrice Ćosića – “Vreme smrti“. Producent i jedan od glumaca serije Goran Šušljik stiže u “Novi dan“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare