Novi dan: Nastavnici i roditelji – šta sad?

Vesti 04. maj 202316:03 2 komentara
N1

Da li je vreme da roditelji i prosvetni radnici stanu na istu stranu? Mogu li se naći spone i pokazuju li nam minuli događaji da je to neophodno? Kako zajedničkim snagama stati na put izazovima koji se nalaze pred čitavim društvom? Gosti Teme jutra su profesor Visoke škole za vaspitače Goran Vilotijević i glumac Srđan Timarov.

Naslovne strane iz štampe komentariše novinar Dojče Vele Nemanja Rujević.

Brojni incidenti u školama širom Beograda, dan nakon tragedije na Vračaru. U samo jednom danu – od napada nožem, preko planova za likvidaciju, do mahanja plastičnim pištoljem. Kako stati na put „copycat“ efektu, pitamo psihološkinju Dobrinku Kuzmanović i sociologa Matiju Medenicu.

Vlada Srbije predlaže moratorijum na izdavanje dozvola za držanje i nošenje kratkog vatrenog oružja. Usvojeni predlozi i drugih mera koje je izneo predsednik Vučić. Mogu li propisi rešiti problem društva? Hoće li oni doprineti da se spreče buduće tragedije? Šta je sve potrebno uraditi radi prevencije? Gosti Novog dana advokat Rodoljub Šabić i saradnik Beogradskog centra za bezbednosnu politiku Dušan Stanković.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare