Novi dan o izbornoj kampanji, gost predsednik Nove stranke Aris Movsesijan

Vesti 17. feb 202214:54 1 komentar
N1

Hoće li predstojeći izbori zaista biti "izbori za uspostavljanje odgovornosti u državi i prema državi", kako se to navodi u Sporazumu koji su potpisale opozicione stranke i grupa intelektualaca? Šta u sporazumu piše i koji su principi koje je opozicija na ovaj način usaglasila? Kako će izgledati kampanja pred nama i da li je već početak pokazao da su "skinute rukavice"? O tome govorimo u temi jutra, naš gost je Aris Movsesijan, predsednik Nove stranke.

Štampu ovog jutra prelistavamo sa Draganom Jovićevićem, urednikom rubrike kultura u nedeljniku NIN.

Evropski parlament usvojio je amandman trojice poslanika u okviru godišnjeg izveštaja o Odboru za spoljne poslove, koji poziva na sankcije članu Predsedništva BiH Miloradu Dodiku. Amandman su podneli poslanici Pedro Markes, Tonino Picula i Tijs Rojten, a za njega su glasala 504 poslanika u EP. Kako će najave ovih novih sankcija uticati na stanje u RS, ali i BiH, za N1 analizira potpredsednik SDP Vojin Mijatović.

Obrt u Austriji. Pošto je bila prva zemlja u Evropi koja je pokušala da uvede obaveznu vakcinaciju za sve, u Beču je objavljeno da će sve mere borbe protiv kovida 19 biti suspendovane od 5. marta. Hoće li se ove odluke preliti i na Nemačku, to će nam reći novinar Dojče Velea Nemanja Rujević.

Šta od ovog vikenda gledamo u bioskopima, a šta na ovogodišnjem FEST-u, zna Mina Lukić iz Taramounta.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare