Novi dan o opstanku muzičke industrije u Srbiji u uslovima pandemije

Vesti 06. feb 202114:162 komentara
Novi dan
N1

Tokom pandemije zabranjeni su koncerti, a muzičari i hiljade zaposlenih u rental i tiketing agencijama i koncertnim kompanijama ostali su bez prihoda. Kako opstaje muzička industrija u Srbiji? Da li će i koliko brzo moći u narednom periodu da stanu na noge? Da će li biti obuhvaćeni najavljenim paketom pomoći privredi, na čemu insistira "Inicijativa za život domaće muzičke scene”? Tim povodom u temi jutra razgovaramo sa Zdravkom Vulinom, predstavnikom "Inicijativa za život domaće muzičke scene” i Milošem Stojanovićem, direktorom produkcije Kombank dvorane.

Štampu listamo s novinarom nedeljnika Vreme Momirom Turudićem.

Masovna vakcinacija stanovništva u Srbiji počela je 19. januara, a nadležni svakodnevno uveravaju da će biti obezbeđen dovoljan broj vakcina za građane, koji žele da se vakcinišu. U kojoj smo fazi postizanja kolektivnog imuniteta? Kakvi su efekti vakcinacije do sada? Šta možemo očekivati po pitanju broja zaraženih u narednim danima i mesecima? Kada ćemo moći da kažemo da je epidemiji došao kraj? O tome razgovaramo s Radmilom Petrovićem, epidemiologom.

Književnik i kolumnista Svetislav Basara tokom proteklog meseca dva puta je bio glavna tema, prvo jer je nakon 11 godina prestao da objavljuje svoju kolumnu u dnevnom listu „Danas“ i počeo da je piše za „Kurir“, a drugi put kada je dobio prestižnu Ninovu nagradu za roman „Kontraendorfin“. Kako gleda na kritike nakon što se bura stišala, zašto je njegova sumnja bila veća od nade da će po drugi put dobiti tu prestižnu književnu nagradu i šta ima da kaže o onima koji ne razumeju ništa o odnosu stvarnog i izmišljenog u književnim delima pitamo upravo Svetislava Basaru.

Komentari

Vaš komentar