Novi dan o optužnici protiv Trampa

Vesti 31. mar 202315:04 2 komentara
N1

Donald Tramp je postao prvi bivši predsednik Sjedinjenih Država koji je krivično optužen pred sudom jer je, navodno, tokom predsedničke kampanje 2016. platio porno glumici Stormi Danijels za ćutanje o njihovoj aferi. Tramp tvrdi da je nevin, a optužnicu je označio političkim progonom i mešanjem u izborni proces. Ipak, očekuje se da će se predati vlastima naredne nedelje.

Protiv Trampa se vode još dve istrage: jedna o poverljivim dokumentima pronađenim u njegovoj vili na Floridi, a druga u Džordžiji u vezi sa uticajem da se promene rezultati izbora.

Inače, Tramp je objavio kandidaturu za predsedničke izbore 2024. godine.

U kojoj meri optužnica protiv bivšeg predsednika Trampa menja tok predstojećih predsedničkih izbora i političku kulturu SAD? Gosti teme jutra Novog dana biće Milan Igrutinović sa Instituta za evropske studije i spoljnopolitički komentator Boško Jakšić.

U Novom danu biće reči i o pokušaju evroposlanika i izvestioca Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimira Bilčika da iz svog izveštaja izostavi detalje o poslovanju kompanije Telekom Srbija.

Najvažnije teme iz vikend izdanja dnevne štampe komentarisaće aktivistkinja Marija Ratković.

U subotnjem izdanju jutarnjeg programa i načinima na koje možete da provedete predstojeći vikend, o aktuelnom bioskopskom repertoaru i stonom tenisu.

Voditeljka Mia Bjelogrlić.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare