Novi dan o pluralizmu u medijima, gošća i autorka „Ona se budi“ Mia Bjelogrlić

Vesti 30. jan 202213:53 0 komentara
Novi dan
N1

Na televizijama sa nacionalnom frekvencijom vlast je višestruko više zastupljena nego opozicija, pokazuje nadzor medija koje je Regulatorno telo za elektronske medije sprovelo u prvih 15 dana januara. Na javnom servisu vlast je imala sedam i po puta više vremena nego sve opozicione stranke zajedno. Beleženje svakog pojavljivanja predsednika, premijera, ministara u programu RTS-a kao stranačku aktivnost predstavlja pojednostavljivanje analize koja izaziva ozbiljnu sumnju, kaže se u saopštenju Javnog medijskog servisa Srbije koji ozbiljno sumnja u verodostojnost i valjanost prvog izveštaja Privremenog nadzornog tela za praćenje medija. Kako do toliko neophodnog političkog pluralizma u medijima, u temi jutra govore Zoran Gavrilović iz Biroa za društvena istraživanja i bivši član Regulatornog tela za elektronske medije Slobodan Cvejić.

Najnovija izdanja dnevne štampe prelistavamo sa novinarkom lista „Danas“ Safetom Biševac.

Dokumentarni serijal „Ona se budi“ startuje u ponedeljak 31.1. na N1, a autorka Mia Bjelogrlić u Novom danu otkriva kako je došlo do ovog projekta i koje ćemo poznate žene gledati u drugačijem, intimnijem svetlu, ali i o temama i atmosferi na snimanju, o rodnoj ravnopravnosti i podeli uloga u patrijarhatu…

City Magazine jedan je od najtiražnijih i najčitanijih urbanih lifestyle magazina u Srbiji koji pokriva oblasti poput kulture, scene, mode, zdravlja, putovanja i drugih oblasti iz svakodnevnog života. Kako je ovaj časopis postao neizostavni gradski vodič i šta možemo očekivati u novom februarskom broju, saznaćemo od direktora srpskog izdanja City Magazina – Ivana Bevca.