Novi dan o političkom marketingu na društvenim mrežama uoči izbora u Srbiji

Vesti 18. feb 202213:47 > 16:14
N1

Kako ʽlajkʼ pretvoriti u glas? To je glavno pitanje u temi jutra, u kojoj govorimo o političkom marketingu na društvenim mrežama u susret izborima u Srbiji, 3. aprila. Da li su se glavni akteri ovogodišnje izborne trke prilagodili novoj stvarnosti kojom više ne dominiraju samo tradicionalni mediji, pa tako ni tradicionalni načini političkog marketinga, forma i sadržaj izbornih poruka? Koliko razumeju digitalne kanale kao legitimno i nužno sredstvo komunikacije i dopiranja do birača? Zašto je Srbija za razliku od drugih zemalja Zapadnog Balkana specifična po tome što se glavna politička rasprava vodi na Tviteru? O ovome razgovaramo sa marketinškim stručnjakom Borislavom Miljanovićem i tehničkim direktorom Share Fondacije Andrejom Petrovskim.

Na 55. Međunarodnom filmskom festivalu u Karlovim Varima, film „Strahinja Banović“ reditelja Stefana Arsenijevića osvojio je čak pet nagrada, uključujući i glavnu nagradu, Gran-pri Kristalni globus za najbolji film. Nakon što je prvi put u ovom veku jedan srpski film trijumfovao u glavnom takmičarskom programu na nekom od svetskih festivala najvažnije A kategorije, svi sa nestrpljenjem očekujemo i srpsku premijeru „Strahinje Banovića“ u sledeći petak, kojom će zvanično biti otvoren 50. jubilarni Fest. Zato će gost Novog dana biti reditelj Stefan Arsenijević.

Ne propustite i video spot za pesmu „Istina i laži“, s kojom će naša gošća Julijana Vincan nastupiti na izboru za srpsku pesmu za Pesmu Evrovizije 2022.

Komentari

Vaš komentar