Novi dan o položaju uzbunjivača u Srbiji, gost – Borko Josifovski

Vesti 20. maj 202113:55 > 14:36 0 komentara
N1

U Srbiji je, krajem 2014. godine, usvojen Zakon o zaštiti uzbunjivača. Praksa je do sada ukazala na brojne slabosti u njegovoj primeni. Kakav je položaj uzbunjivača u Srbiji, koliko ih i kako institucije štite? Isplati li se biti uzbunjivač?

U temi jutra o tome govore Borko Josifovski, nekadašnji direktor Gradskog zavoda za hitnu medicinsku pomoć Beograd, koji je još 2005. godine ukazao na ilegalnu saradnju lekara Hitne pomoći i pogrebnika, i urednik portala Pištaljka Vladimir Radomirović.

Štampu ovog jutra listamo sa aktivistom Inicijative Ne davimo Beograd Radomirom Lazovićem.

Cene uljarica i žitarica na berzama širom sveta dostižu višegodišnji maksimum, pa tako i u Srbiji. Stručnjaci prognoziraju da će se rast nastaviti, a treba li zbog toga da se brinemo da će poskupeti meso, hleb i druge osnovne životne namirnice? Proverava naš reporter.

O čemu piše nemačka štampa, pitamo noinara DW Nemanju Rujevića.

Renomirani džez muzičar, kontrabasista i kompozitor Nenad Vasilić objavio je novi album – „Volume 1“. Iako za sobom ima desetine naslova koji se godinama nalaze pred evropskom i svetskom publikom – reč je o tek drugom albumu objavljenom u Srbiji, kojim ujedno obeležava dve decenije rada. Šta donosi novi album, kako umetnici preživljavaju pandemiju, na koji način obeležava prvih 20 godina govori muzičar i profesor Nenad Vasilić.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!