Novi dan o srpskom zlatu, gost i klimatolog Vladimir Đurđević

Vesti 25. jan 202316:31
Izvor: N1

Srbija ima nalazište zlata po veličini među 100 najvećih na svetu, tvrdi predsednik Vučić, ali ne otkriva tačnu lokaciju. Koja je to opština srpski Eldorado? Jesu li rezerve zaista tolike da ćemo liti zlatne poluge? Koliko je vremena potrebno da se otpočne eksploatacija? Ima li Srbija mogućnost da sama kopa zlato ili će i taj posao kao i istraživanje morati da prepusti strancima? O tome u Temi jutra govore zamenik direktora Geološkog zavoda Predrag Mijatović i ekonomski novinar lista Danasa Gojko Vlaović.

Naslovne strane i centralne teme iz dnevne štampe komentariše prof. dr Goran Pitić sa FEFA fakulteta.

Napad na trojicu radnika GSP-a. Jedan izboden nožem. Policija uhapsila napadače. Zašto su radnici GSP-a napadnuti i šta se dešavalo u noći između utorka iz srede pitamo Ivana Mihajlovića, vozača GSP-a.

Još jedna nedavno renovirana železnička stanica u Beogradu prokišnjava. Meštani Kamedina zato preko šina moraju do stanice. Naša reporterka proverava kako izgleda stanica u Kamedinu i jesu li problemi sanirani.

Ledeni breg veličine Londona odvojio se od Antarktika. Kakve mogu biti posledice, na koji način se odvajanja i otapanja odražavaju na nivo okeana, ali i šta nam ovakve trenutne slike govore o potencijalnim scenarijima u budućnosti, pitamo klimatologa Vladimira Đurđevića.

Novak Đoković plasirao se u polufinale Australijan opena. Za finale igraće protiv Amerikanca Tomija Pola. Sve najnovije informacije iz sveta sporta donose nam kolege sa Sport kluba.

Jedan od najčuvenijih vokalnih sastava na svetu, Perpetuum Jazzile, nastupiće 9. februara u Kolarčevoj zadužbini. Beograđane će povesti na spektakularan put oko sveta i kroz vreme, pesmama velikih svetskih zvezda. Gost Novog dana je vođa grupe Boštjan Usenik.

Komentari

Vaš komentar