Novi dan: Slučaj Vučićević – sluđivanje javnosti i izigravanje žrtve

Vesti 26. mar 202316:16 1 komentar
Novi dan
N1

Da li vlasnik ''Informera'' ponovo radi ono što najbolje ume - izvrtanje činjenica? Umesto da plati novčanu kaznu izrečenu pravosudnom presudom zbog uvreda na tviteru, Dragan J. Vučićević odlučio je da ode u zatvor. Sada obilazi državne televizije i zamenom teza uverava javnost da će na robiju zbog verbalnog delikta. Šta je plan omiljenog režimskog urednika i glasnogovornika? Hoće li za sedam dana završiti iza rešetaka ili svedočimo još jednom rijaliti performansu? O tome u temi jutra govore glavni urednik lista ''Danas'' Dragoljub Draža Petrović i novinar Branko Čečen.

Naslovne strane i centralne teme iz dnevne štampe komentariše politikolog Srđan Cvijić iz Beogradskog centra za bezbednosnu politiku.

Jelena Čeza već dve godine bezuspešno pokušava da iseli podstanare kojima je dala otkaz. U sopstvenu kuću ne može da uđe jer je brava promenjena, a umalo nije dobila i batine. Uživo smo sa Jelenom Čezom ispred njene kuće gde već nekoliko dana štrajkuje.

Velika matura veliki problemi. Srednjoškolci nezadovoljni načinom polaganja mature predaju potpise Ministarstvu prosvete sa zahtevom da se plan promeni. Do sada su sakupili više od 24.000 potpisa. Šta ukoliko se Ministarstvo ogluši o njihove zahteve pitamo Luku Babića iz neformalne organizacije srednjoškolaca ,,I mi se pitamo“.

Svetski dan teatra Beogradsko dramsko pozorište obeležava nesvakidašnjom izložbom crteža klovnova jedne od svojih nekadašnjih članica. Zašto njeni klovnovi nikada ne plaču i zbog čega su toliko veseli, pitamo autorku radova i našu proslavljenu glumicu Vesnu Čipčić.

Film „Yu Grupa – Trenutak sna“ uvršten je u takmičarski program 70. Martovskog festivala. Jedna divna emotivna, porodična saga o rađanju i trajanju jednog od najboljih rok bendova sa ovih prostora. Gost Novog dana je reditelj filma Darko Lungulov.

Voditeljka Nataša Miljković.

Komentari (1)

Vidi sve komentare