Novi dan: Srpski gradonačelnik – Šapić, a ko drugi?

Vesti 23. jun 202415:42 2 komentara
N1

Skupština Beograda bira novog gradonačelnka. Kao jedini kandidat vlasti pominje se doskorašnji prvi čovek prestonice Aleksandar Šapić. Čime je on zaslužio da ponovo vodi grad? Kako će Beograd izgledati naredne četiri godine pod njegovim rukovodstvom, ako su mu pretohdni mandat obeležile brojne afere - od nelegalne gradnje do korupcije? O tome u temi jutra govore novinar Miša Brkić i marketinški stručnjak Igor Avžner.

Uživo smo i u Skupštini Beograda. Naši reporteri izveštavaju sa sednice na kojoj se biraju gradonačelnik i nova gradska uprava.

Da li nova vlast u Beogradu ima kapacitet da izgura ceo mandat? O tome u Iza vesti govori perofesor na Fakultetu političkih nauka u Beogradu Bojan Vranić.

Svoju gradsku vlast Nišlije i dalje čekaju. Opozicija traži ponavljanje izbora na još dva biračka mesta. Policiji podnose krivične prijave protiv članova GIK-a, a Višem sudu žalbe. Sa njima će biti i naša ekipa.

Psihologija najtraženija, fizika najmanje. Koji su još fakulteti u Beogradu najpopularniji među budućim brucošima? Kako im pomoći u odabiru buduće profesije? O tome razgovaramo sa psihološkinjom i karijernom savetnicom Draganom Šarac.

Sa toplotnim talasom i tropskim temperaturama stigli su nam i komarci. Kako da se zaštitimo od najezde najdosadnijeg insekta i koje su opasnosti po naše zdravlje od njihovog uboda? To proverava naš reporter.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare