Novi dan: Šta je sve akušersko nasilje?

Vesti 20. jul 202213:09
N1

Šta je akušersko nasilje? Koliko žena u Srbiji ga pretrpi? Kako edukovati i osnažiti pacijentkinje, kako bi znale šta medicinsko osoblje sme, a šta ne sme da radi? Kome se obratiti ako do nasilja ipak dođe? Odgovore na ova pitanja pruža nova kampanja Beogradskog centra za ljudska prava, o njoj govorimo u okviru teme jutra. Gosti Novog dana su Sonja Tošković iz Beogradskog centra za ljudska prava i Bane Jevtić, glumac i autor videa za kampanju.

Naslovne strane iz dnevne štampe i nedeljnika komentariše urednik portala Vreme Andrej Ivanji.

Šta je suština finskog sistema obrazovanja, koji se u raspravama često koristi kao ideal? Zašto Finci teže ka tome da decu nauče da razmišljaju, da je različitost normalna i poželjna, da se u školi ne takmičimo jedni protiv drugih, nego da zajedno možemo do cilja? O tome u Novom danu s Dušicom Božović, nastavnicom jezika, lingvistkinjom i prevoditeljkom.

Najnovije vesti iz sporta donose nam kolege sa Sport kluba.

Tradicionalni beogradski Beer fest ove godine se održava od 18. do 21. avgusta. 19. izdanje festivala se poklapa i sa obeležavanjem 300 godina pivarstva u Srbiji. Šta ćemo sve čuti ove godine u muzičkom delu festivala, reći će nam Maja Cvetković, frontmenka grupe E-play.

Komentari

Vaš komentar