Novi dan: Šta znači Putinova delimična mobilizacija?

Vesti 21. sep 202215:30 3 komentara
Gavriil Grigorov /TASS/Profimedia

Šta znači delimična mobilizacija rezervista koju je naredio ruski predsednik Vladimir Putin? Da li Rusija iz ofanzive prelazi u defanzivu? Treba li Putinove pretnje o upotrebi nuklearnog oružja shvatiti ozbiljno? Da li je ovo početak direktnog sukoba Moskve sa Zapadom? O tome u temi jutra govore profesor Fakulteta političkih nauka u Beogradu Časlav Koprivica, nekadašnji član skupštinskog odbora za bezbednost Srbije i Crne Gore Vladimir Petković i politikolog i novinar Boris Varga.

Nakon Putinovog proglašenja delimične mobilizacije, avionske karte od Moskve do Beograda rasprodate su u rekordnom roku. Cene karata u jednom pravcu kretale se i do nekoliko hiljada evra. Zašto su karte toliko skupe? Proverava naša reporterka.

Naslovne strane i centralne teme iz dnevne štampe komentariše profesor Filozofskog fakulteta u Beogradu Ognjen Radonjić.

Već nekoliko dana pacijenti za pregled čekaju ispred doma zdravlja Stari grad umesto u holu. Zašto im nije dozvoljeno da uđu unutra, proverava naša reporterka.

Najnovije vesti iz sveta sporta donose nam kolege sa Sport kluba.

Film “Mrak“ reditelja Dušana Milića srpski je kandidat za Oskara za najbolji međunarodni film. U goste nam dolazi glavni glumac filma Slavko Štimac.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare