Novi dan: Temeljni ugovor – temelj novih podela?

Vesti 03. avg 202214:14 komentara
N1

Potpisan temeljni ugovor između Vlade Crne Gore i Srpske pravoslavne crkve. U Podgorici protesti. DPS Mila Đukanovića preti rušenjem vlade. Premijer Dritan Abazović poručuje da za to nemaju većinu. Da li je potpisivanjem temeljnog ugovora spor između Crne Gore i SPC stavljen ad acta ili je otvorio nove probleme i podele? Može li zbog tog dokumenta zaista pasti crnogorska vlada? O tome u temi jutra govore novinarka podgoričkih "Vijesti" Biljana Matijašević i profesor Fakulteta političkih nauka u Beogradu Miloš Bešić.

Naslovne strane i centralne teme iz dnevne štampe komentariše glavni i odgovorni urednik magazina „Karakter“ Nenad Čaluković.

Predsednica Predstavničkog doma Kongresa Nensi Pelosi napustila je Tajvan, ali su tenzije između Kine i SAD ostale. Peking poručuje da je poseta ektremno opasan potez i da će zaštiti nacionalne interese. Vašington obećava da neće napustiti Tajvan. Na jugoistoku Azije, Kina i SAD izvode vojne vežbe. Da li je poseta Pelosi ostrvu provokacija ili podrška vlastima na Tajvanu? Kakav će biti odgovor Pekinga? Ima li rizika od izbijanja sukoba u azijskom Pacifiku? To pitamo novinarku Zoranu Baković, dopisnicu ljubljanskog lista „Delo“ iz Kine.

Najnovije aktuelnosti iz sveta sporta donose nam kolege sa Sport kluba.