Krivične prijave maloletnicima zbog vršnjačkog nasilja u Novom Pazaru

Vesti 30. nov 202215:213 komentara
Izvor: Nova.rs/Irfan Ličina (ilustracija)

Novopazarska policija podneće krivične prijave protiv petorice petnaestogodišnjaka zbog sumnje da su pretukli godinu dana mlađeg dečaka, saopštio je MUP.

Protiv dvojice će bit podnete prijave zbog sumnje da su počinili krivično delo teška telesna povreda, a protiv trojice zbog učešća u tuči.

Po navodima policije, oni su sa još jednim trinaestogodišnjakom, nakon svadje u dvorištu jedne škole napali četrnaestogodišnjaka.

Pretučeni dečak zadobio je povrede jagodične kosti i vilice, a nakon hirurške intervencije u novopazarskoj Opštoj bolnici, pušten je na kućno lečenje.

Otac povredjenog dečaka rekao je medijima da je njegov sin napadnut dok je, nakon odgledane košarkaše utakmice u Osnovnoj školi „Meša Selimović“, u blizini te obrazovne ustanove čekao taksi da se vrati kući.

Po njegovim rečima, jedan od napadača je upitao dečaka „Šta gledaš“, nakon čega su počeli da ga tuku.

Iz Osnovne škole „Meša Selimović“ kazali su da u tuči nisu učestvovali njihovi učenici, već dečaci koji su bili u publici na košarkaškoj utakmici koja je odigrana u fiskulturnoj sali te obrazovne ustanove.

Dodali su i da organizacija utakmice nije u njihovoj ingerenciji, jer oni salu daju samo na korišćenje sportskim kolektivima.

Komentari

Vaš komentar