Novi rektor BU – dosadašnji dekan Arhitektonskog, član Skupštine FKCZ…

Vesti 25. maj 202119:1144 komentara

Za novog rektora Beogradskog univerziteta izabran je Vladimir Đokić, dosadašnji dekan Arhitektonskog fakulteta. Za njega su glasala 23 od 41 delegata.

Vladan Đokić redovni je profesor na Departmanu za urbanizam Arhitektonskog fakulteta. Osamnaest godina je u upravi fakulteta, u tri mandata kao prorektor, dok mu je ovo treći mandat na poziciji dekana.

Povezane vesti

Krajem 2018. izabran je za člana Skupštine FK Crvena Zvezda ispred Beogradskog univerziteta. Bio je član žirija na međunarodnom konkursu za rekonstrukciju stadiona Rajko Mitić, koji je tokom 2018. organizovala uprava kluba. Javnost ga pamti kao jednog od projektanata stambene zgrade, koja je izgrađena na mestu srušene Upravne zgrade fabrike aviona Ikarus u Zemunu.

Godine 2014. imenovan je u radnu grupu za stručnu kontrolu Nacrta prostornog plana područja posebne namene uređenja priobalja grada Beograda za projekat Beograd na vodi.

Izabrani rektor Vladan Đokić je nakon studija na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu, magistrirao na Arhitektonskom fakultetu Univerziteta Južne Kalifornije u Los Anđelesu i doktorirao na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu 1998. Gostujući je profesor na Arhitektonsko-građevinskom fakultetu u Banjaluci i Arhitektonskom fakultetu u Podgorici.

Komentari

Vaš komentar