Godišnjica požara u diskoteci „Kontrast“: „Da svi odgovorni budu sankcionisani“

Vesti 01. apr 202315:36 6 komentara
N1

U Novom Sadu je obeležena 11. godišnjica požara u diskoteci "Kontrast", u kome je stradalo šestoro mladih.

Vence na spomen obeležje stradalima u požaru položili su članovi njihovih porodica, prijatelji žrtava kao i predstavnici Novog Sada.

Branko Miladinović, čija je ćerka Tamara stradala u požaru, rekao je da će Udruženje „Istina Tamarini zakoni“ nastaviti da se bori da svi koji su odgovorni za tu nesreću budu sankcionisani zbog sigurnosti sadašnjih i budućih generacija, ali i zbog toga što je takav ishod, po njegovim rečima, „preduslov civilizovanog društva“.

Zamenik gradonačelnika Novog Sada Igor Crnobarac najavio je da će „u cilju negovanja kulture sećanja“, na mestu nekadašnje diskoteke Grad napraviti memorijalni park.

Precizirao je da je izgradnja parka u planu detaljne regulacije tog dela Novog Sada od oktobra prošle godine, a da se sada radi na rešavanju imovinsko-pravnih odnosa i stvaranju drugih uslova za projektovanje.

U požaru u diskoteci Kontrast, 1. aprila 2012. godine, poginuli su Marina Aničić (25), Tamara Miladinović (25), Milena Dalmacija (28), Zoran Ignjatović (28), Marko Pavlović (29) i Renato Vuković (20)

U junu 2014. godine na zatvorske kazne od pet do devet godina u „slučaju Kontrast“, osuđeni su vlasnik diskoteke Alojz Ganić, kome je kazna kasnije ublažena, zakupci lokala Slaviša Stanišić i Dejan Ratković i električar Miroslav Papuga.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare