Novi Sad na vodi: Ipak se nije odustalo od gradnje u zelenoj oazi?

Vesti 09. apr 202115:082 komentara
Narodna stranka

Novosadska vlast nije odustala od izgradnje na Šodrošu, Ribarskom ostrvu i Kameničkoj adi, a donošenje Generalnog urbanističkog plana Novog Sada do 2031. godine namerno kasni zbog "Novog Sada na vodi", saopšteno je na današnjoj konferenciji za novinare inicijative "Vidi, gari, ne može".

povezane vesti

Predsednik novosadskog odbora Narodne stranke Borislav Novaković predstavio nacrt urbanističkog plana priobalja Dunava koji se navodno priprema u lokalnoj vlasti, a koji je on, kako kaže, dobio od uzbunjivača iz Gradske kuće. Novaković je ocenio da se iz tog nacrta vidi da gradska vlast nije odustala od gradnje u zelenoj oazi priobalja.

Inače, iz preduzeća JP „Urbanizam“ ranije je saopšteno da nova dokumentacija, koja je trenutno u izradi, nema u planu gradnju stambeno-komercijalnih objekata na Kameničkoj adi, Šordrošu i Ribarskom ostvu.

Inicijativa „Vidi, Gari, ne može“ pokrenuta je protiv projekta kolokvijalno nazvanog „Novi Sad na vodi“, jer su u javnosti dospele informacije o nameri da investitori uz odobrenje vlasti pomere nasip na Dunavu 500 metara u korito reke i tako dobiju 165 hektara građevinskog zemljišta, a da sve to bude opasano novim nasipom dužine 4,5 kilometara.

Komentari

Vaš komentar