Novi uvredljivi grafiti u Novom Sadu: „Bora psiho“ i „Pajtić lopov“

Vesti 15. mar 202308:41 20 komentara
grafiti protiv pajtića i bore novakovića novi sad
N1

Grafiti "Bora psiho" i "Pajtić lopov" pojavili su se na ulicama Novog Sada u sličnom maniru kao prethodno ostavljene političke poruke, javlja 021.rs.

Prošle sedmice na ulicama su primećeni grafiti „Miloš Francuz“ i „Milica lažljivica“ upereni protiv predsednika Nove Demokratske stranke Srbije i narodnog poslanika Miloša Jovanovića i predsednice Srpske stranke Zavetnici i narodne poslanice Milice Đurđević Stamenkovski.

Povezane vesti

Ovog puta meta su bili predsednik Gradskog odbora Narodne stranke u Novom Sadu i narodni poslanik Borislav Novaković, kao i nekadašnji lider Demokratske stranke i bivši predsednik Pokrajinske vlade, sada profesor na Pravnom fakultetu Bojan Pajtić.

Reč je o istim šablonskim grafitima koji su ostavljeni u crnoj i u crvenoj boji, što upućuje na zaključak da je reč o istim „autorima“. Čitaoci 021.rs jutros javljaju da su grafite uočili u delu Grbavice, Limana, u krugu Betanije, kao i duž Futoške ulice i kod Futoške pijace.

Kako je 021.rs pisao, prvobitno pomenuti grafiti pojavili su se protiv predstavnika desničarskih stranaka koje su bile protiv prihvatanja takozvanog francusko-nemačkog plana za Kosovo, odnosno evropskog sporazuma o normalizaciji odnosa Srbije i Kosova.

Pajtić je za Danas izjavio da je jedina „funkcija“ pisanja uvredljivih grafita po ulicama Novog Sada „socijalni linč i blaćenje svakog ko se usudi da išta kaže protiv režima“.

Podsetimo, istovremeno su se pojavili identični grafiti „Aca prevara“, „Ne kapitulaciji“ i „Kosovo je Srbija“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare