Novinari N1 i Danasa napustili Vučićevićevu konferenciju zbog vređanja

Vesti 31. mar 202311:27 43 komentara

Glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević izjavio je na konferenciji za novinare koju je organizovao da u ponedeljak odlazi na izdržavanje šestomesečne zatvorske kazne po krivičnoj tužbi novinara Jugoslava Ćosića i ocenio da je on zbog toga sada "višestruko osuđivani kriminalac". Konferencija na kojoj je Vučićević ponovo pokušao da obmanjuje javnost, pretvorila se u napad na novinare N1 i Danasa, te su oni odlučili da napuste događaj.

Sam kraj konferencije za novinare obeležila je i rasprava analitičara Ištvana Kaića sa novinarima televizije N1 i lista Danas oko uređivačke politike i načina rada tih redakcija, nakon koje su oni napustili konferenciju za novinare.

Podršku je vlasnik Informera dobio i od Sime Spasića, predsednika Udruženja porodica kidnapovanih, ubijenih i nestalih sa prostora Kosova i Metohije koji je osuđivan zbog silovanja. Spasić je nosio transparent, gramatički neispravan.

Tokom konferencije, Spasić je reagovao na pitanje novinara N1 sa „Alo, klošare, ne ideš ti u zatvor“, na šta mu je Vučićević rekao: „Ćuti Simo, pusti“.

Kako je javio novinar N1, cela atmosfera na konferenciji je bila napadačka, većina u sali su bili novinari Informera koji su ponavljali uvrede na račun kritičkih medija.

Na kraju se stvorila takva atmosfera da su novinari N1 i Danasa odlučili da napuste konferenciju, jer se sve pretvorilo u uvrede na račun tih medija.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare