Novinari uskraćeni za odgovore nadležnih o iznemogloj stoci na Suvoj planini

Vesti 16. sep 202112:25 > 13:2710 komentara

Dveri su održale konferenciju za medije ispred opštine Gadžin Han, zbog alarmantne situacije sa stokom koja je bez vode na ispaši na Suvoj planini. Dok su predstavnici ove političke organizacije pozvali nadležne na poštovanje Zakona o vanrednim situacijama i da spreče pomor oko 800 krava i 200 konja, državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede Aleksandar Bogićević sa predstavnicima poljoprivrednih stručnih službi sa juga Srbije, nije se pojavio ispred zgrade opštine, gde je trebalo da se sastane sa novinarima, kako je bilo najavljeno u saopštenju koje je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski prosledila medijima.

Tako je više ekipa ostalo uskraćeno za informacije o tome kada će životinjama na Suvoj planini biti dopremljena voda za piće, jer je to bio razlog dolazaka zvaničnika u Gadžin Han.

POVEZANE VESTI:

U opštini su potom rekli novinarima da su ljudi iz Ministarstva poljoprivrede otišli na lokaciju Ponoš, gde se životnje nalaze, ali je nejasno na koji način su napustili zgradu.

Za stoku koja je mesecima na ispaši u prethodnih mesec dana dopremana je voda zahvaljujući Vojsci i budžetima opstinama Gadžin Han i Bela Palanka. To je obustavljeno pre šest dana, pa su stočari sa obronaka Suve planine alarmirali javnost.

Stoka je, kažu, iznemogla otkako je ponovo presušio izvor Ponoš.

Samoinicijativno udruženja i građani dopremaju vodu, ali se dnevne potrebe mere u desetinama tona.

Komentari

Vaš komentar