Novinarka iz Sente s prijavom: Ne bojte se, ljudi, imamo pravo na normalan život

Vesti 18. dec 202114:45 > 15:35 14 komentara
Mina Delić
N1

Novinarka iz Sente Mina Delić, dobila je prijavu na 100 do 150.000 dinara kao "organizatorka protesta" samo zato što je podelila neki post na svojim društvenim mrežama, naveli su iz Ekološkog ustanka i upitali - jel to država.

Delićeva je, obraćajući se okupljenima ispred Vlade Srbije, rekla je da je običan građanin i lokalni novinar. „Naša priča počinje pre dve godine kada smo se pobunili protiv seče plavnih šuma. Aktivirala sam se kao novinar i kao ekološki aktivista“, navela je.

Povezano:

Neko treba, kaže, da digne glas i da kaže – dosta je ljudi. „I ovom prilikom želim da govorim o pritiscima koji se dešavaju u mnalim sredinama – mi ne postojimo na mapi, nema nas u medijima, moji sugrađani, komšije – oni su zabetonirani u ćutanje i nas nekoliko koji smo digli glas“, navela je, dodajući da im nije lako, ali da se ne kaju. „Mi smo ovde da podržimo sve male sredine, pozdrav za moju Sentu i tu smo da kažemo  – ljudi, nemojte da se bojite. Ovaj target sam nosila i 1999. godine, danas ga isto nosim, doduše neprijatelj je malo drugačiji i bojala sam se i više se ne bojim, jer branimo svoju životnu sredinu, jer mi imamo pravo na zdravu životnu sredinu i normalan život“, navela je ona.

Iz Ekološkog ustanka naglašavaju da niko ko je dobio prijavu neće ostati bez pomnoći, da će iznosi biti pokriveni i da su u tu svrhu osnovali fond, a ko se javi dobiće i advokatsku podršku.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare