Novinaru N1 prećeno na mestu okupljanja protivnika Evroprajda kod Hrama Sv. Save

Vesti 17. sep 202216:56 10 komentara

Novinaru televizije N1 Petru Gajiću prećeno je i telefon mu je bio privremeno oduzet kod Hrama Svetog Save, gde prati okupljanje protivnika Evroprajda u Beogradu.

Pročitajte još:

Gajić je rekao da je mladić u crnoj trenerci sa kapuljačom i maskom protiv kovida najpre prišao snimatelju, tražio da ugasi kameru i rekao mu da mora da se skloni odavde, da nije dobrodošao i ne može da snima sa skupa.

“Ja sam u međuvremenu prišao i predstavio se, potom mi je taj mladić oteo mobilni telefon iz ruke, rekao kako moram da se sklonim odavde, kako ne mogu ovde da budem, kako policija neće moći da dođe dovoljno brzo da me zaštiti i kako će me odvesti iza zgrade narodne biblioteke da mi ‘objasni neke stvari’”, rekao je Gajić.

Potom je vratio mobilni telefon i rekao da je “samo došao da me upozori”, kaže Gajić.

Na incident su reagovale kolege sa drugih medija, a koleginica iz dnevnog lista Politika je stala između Gajića i tog mladića, koji je onda odlučio da se povuče, rekao je reporter N1.

Nakon toga je Gajić pozvao policiju i razgovarao sa šefom smene u PU Vračar koji je u roku od 10 minuta poslao policajce u civilu.

Što se tiče samog skupa protivnika Evroprajda, Gajić javlja da ih se okupilo nekoliko stotina, da su u međuvremenu ušli u hram i neće ići u organizovanu šetnju.

Sve vesti o Evroprajdu možete pratiti u LIVE BLOGU.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare