Novinaru portala „Pančevo Si Ti“ ostavljena dva pogrebna venca na ulazu u kuću

Vesti 20. sep 202213:104 komentara
Shutterstock

Nepoznati počinioci ostavili su tokom noći dva pogrebna venca na ulazu u porodično imanje novinara i saradnika sajta "Pančevo Si Ti" Slobodana Dukića u selu Šumarak, u opštini Kovin, saopštila je redakcija tog internet portala.

U saopštenju se navodi da je redakcija o tom slučaju obavestila nadležne u Policijskoj upravi u Pančevu i u Osnovnom i Višem tužilaštvu u Smederevu.

„Očekujemo od državnih organa da Dukića uzmu u zaštitu, da počinilac ovog neumesnog dela bude otkriven i da javnosti bude upućena poruka da ovakav, i bilo kakav drugi akt zastrašivanja novinara nije prihvatljiv u demokratskom društvu“, navodi se u saopštenju.

UNS: Policija i tužilaštvo hitno da reaguju

Udruženje novinara Srbije (UNS) pozvalo je policiju da „hitno utvrdi“ ko je u toku noći ostavio pogrebne vence na ulazu u imanje Slobodana Dukića u Šumarku.

Iz udruženja su ocenili da je reč o „zastrašivanju i pretnji“ i zatražili „hitnu“ reakciju tužilaštva.

„Kako je Dukić izjavio za UNS jutros oko 7 sati je, kada je krenuo u šetnju, zatekao dva venca na ulaznoj kapiji, koja je inače uvek otvorena. Dovodi sve u vezu sa svojim poslednjim tekstom u kojem je pisao da osoba bliska predsedniku opštine Kovin, Dušan Maksimović, poseduje lažnu diplomu o stečenom visokom obrazovanju na novosadskoj Visokoj poslovnoj školi“, piše u saopštenju.

Komentari

Vaš komentar