Novo opštinsko rukovodstvo Novog Beograda biće izabrano do 27. jula

Vesti 22. jul 202211:10 1 komentar
Shutterstock/ilustracija

Novi predsednik, zamenik predsednika i članovi Veća gradske opštine Novi Beograd trebalo bi da budu izabrani najkasnije do 27. jula, odnosno 30 dana od kada je bivši predsednik te gradske opštine i aktuelni gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić podneo ostavku, potvrđeno je iz Skupštine grada.

Dok novo rukovodstvo ne bude izabrano, piše list Politika, dužnost predsednika opštine u ostavci formalno obavlja aktuelni gradonačelnik.

Pročitajte još

Šapić je na mesto prvog čoveka prestonice izabran 20. juna, a ostavku na mesto predsednika gradske opštine je podneo 27. juna, kako je tada objašnjeno, „iz pragmatičnih razloga, odnosno da bi odbornici imali dovoljno vremena da izaberu što kvalitetniji tim“.

Procedura nalaže, navodi Politika, da se predsednik opštine i njegov zamenik biraju u Skupštini opštine tajnim glasanjem isključivo iz redova odbornika, dok kandidati za većnike ne moraju da budu odbornici.

Većinu u Novom Beogradu nakon izbora 2020. godine formirali su Srpska napredna stranka i nekadašnji Srpski patriotski savez Aleksandra Šapića, koji se kasnije ujedinio sa SNS.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare