Nekoliko odbora SNS pružilo „apsolutnu i nedvosmislenu“ podršku Vučiću

Vesti 23. jan 202309:40 > 11:50 35 komentara
N1/arhiva

Novosadski odbor Srpske napredne stranke saopštio je danas da "u jednom od najvažnijih trenutaka novije srpske istorije" pruža punu podršku predsedniku Aleksandru Vučiću u vođenju politike koja će, kako su naveli, obezbediti konačni mir na prostorima Kosova i Metohije, a "istovremeno zaštititi srpski narod i svetinje od daljeg pogroma". Takođe, beogradski odbor Srpske napredne stranke je saopštio da pruža "apsolutnu i nedvosmislenu podršku" Aleksandru Vučiću da "nastavi svoju borbu za modernu, jaku i stabilnu Srbiju", nakon što je izjavio da je spreman da podnese ostavku.

„Naprednjaci Novog Sada pozivaju sve aktere srpske političke scene da se u ovom odsudnom trenutku, kada su Srbija i njen predsednik pritisnuti sa svih strana neverovatnim ucenama, stave pod istu zastavu i pokažu jedinstvo koje će pokazati svetu koliko srpskom narodu znači južna pokrajina“, navodi se u saopštenju SNS.

Pročitajte još

Ističe se da je „borba za mir i teritorijalni integritet Srbije koju vodi predsednik Vučić“ najveći nacionalni interes, kao i da u toj borbi ne sme da bude sam.

U saopštenju se dodaje i da pitanje Kosova i Metohije ne sme da bude tema dnevnog prepucavanja političkih stranaka, kao i da neće da razmišljaju o povlačenju Vučića sa funkcije, koje „zagovaraju pojedinci željni da zauzmu njegovo mesto i time Kosmet predaju onima koji nam ga otimaju“.

„Politika koju predstavlja predsednik Vučić je politika mira, prosperiteta, stabilnosti, politika koja razvija naš Beograd, gradi Srbiju, predstavlja nas u najboljem svetlu svuda u svetu, politika koja misli i radi samo u interesu građana. Predaja nije opcija. Predsedniče, Beograd je uz Vas“, navodi se u saopštenju beogradskog odbora SNS.

SNS Leskovac: Bezrezervno verujemo da je svaka Vučićeva odluka u interesu srpskog naroda

Gradski odbor Srpske napredne stranke Leskovac saopštio je da pruža punu podršku i da ima puno poverenje u politiku koju vodi Aleksandar Vučić i u rešavanju situacije na Kosovu i Metohiji.

„Na čelu sa predsednikom Vučićem, Srbija se godinama kreće putem ubrzanog razvoja i prosperiteta na svim poljima. Državničke i diplomatske sposobnosti predsednika su podigle ugled naše zemlje u čitavom svetu i visoko pozicionirale Srbiju u međunarodnoj zajednici“, navodi se u saopštenju.

Leskovački naprednjaci saopštili su da „bezrezervno veruju da je svaka doneta odluka isključivo u interesima srpskog naroda, u skladu sa nacionalnim identitetom i duhovnim potrebama“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare