Novosadski SSP podneo krivičnu prijavu zbog klečanja na vratu u Novom Sadu

Vesti 25. jul 202214:11 1 komentar
PROTEST NOVI SAD OBEZBEĐENJE NASILJE
Tanjug/Nenad Mihajlović

Gradski odbor Stranke slobode i pravde podneo je krivičnu prijavu Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Sadu zbog osnovane sumnje da su tokom nedavnih protesta protiv usvajanja GUP-a, pripadnici obezbeđenja, Žandarmerije i drugih službi, počinili više krivičnih dela, čime je ugrožena dobrobit i zdravlje naših sugrađana.

Povezane vesti

„Predsednica GO Novi Sad Danijela Grujić predala je prijavu za krivična dela zlostavljanje i mučenje, protivpravno lišenje slobode, nasilničko ponašanje na javnom skupu i zloupotrebu službenog položaja. Kako se navodi u obrazloženju prijave, na okupljanju održanom 21. jula, lica koja su činila kordon zajedno sa policijom, a za koje postoji indicija da su zaposleni u firmi za privatno obezbeđenje „Intersec team doo“ iz Novog Sad, uhapsila su jednu osobu uz prekomernu upotrebu sile“, kaže se u saopštenju.

U saopštenju se navodi da je čovek koji je već bio savladan i bačen na zemlju, „udaren u lice, a da je zatim nad njim izvršen po život opasan zahvat tako što mu je kolenom pritisnut vrat“.

„Setimo se da je upravo ovakvim zahvatom tokom hapšenja u Americi policajac usmrtio Džordža Flojda“, podsećaju iz Gradskog odbora Stranke slobode i pravde iz Novog Sada.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare