Novosadski SSP podneo prijavu policiji protiv firme „Intersec team“

Vesti 26. jul 202214:02 8 komentara
Protest novi sad, sednica skupštine GUP, skupština novi sad, sukob, građani, policija, obezbeđenje, bele majice, hapšenje,
N1

Pravni tim Gradskog odbora Stranke slobode i pravde predao je prijavu Policijskoj upravi Novi Sad protiv firme "Intersec team" DOO Novi Sad zbog nezakonitog obavljanja delatnosti privatnog obezbeđenja.

Tokom protesta povodom usvajanja Generalnog urbanističkog plana Novog Sada do 2030. godine, koji je održan 21. jula u prolazu između zgrade Pokrajinske vlade Vojvodine i Skupštine APV-a, primećena su lica koja su zajedno sa policijom formirala kordon i onemogućavala učesnicima protesta da priđu ulazu.

Kako ističe Dejan Čortan, šef Pravnog tima GrO SSP, svi oni su bili isto obučeni u bele majice i tamne pantalone, a predstavljali su se kao službenici obezbeđenja.

„Naknadno smo utvrdili da su svi oni zaposleni u pomenutoj privatnoj firmi, koja ima ugovor sa Gradom Novim Sadom i angažovana je na poslovima obezbeđenja objekata. Imajući u vidu činjenicu da na majicama nisu imali nikakvu oznaku, niti logo firme, jasno je da nisu nosili uniforme u skladu sa Zakonom o privatnom obezbeđenju. Smatramo da su ispunjeni elementi prekršaja po više članova ovog zakona, te predlažemo MUP-u da podnese zahtev za pokretanje prekršajnog postupka“, istakao je Čortan.

Uz prijavu su priložene fotografije s lica mesta, ali i fotografije sa društvenih mreža firme Intersec team DOO Novi Sad, na kojima se jasno vidi i izgled uniforme i logo, navodi se u saopštenju SSP.

Gradski odbor Stranke slobode i pravde je u ponedeljak podneo krivičnu prijavu Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Sadu zbog osnovane sumnje da su tokom protesta protiv usvajanja GUP-a, pripadnici obezbeđenja, Žandarmerije i drugih službi, počinili više krivičnih dela, čime je ugrožena dobrobit i zdravlje naših sugrađana.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare