Novosti: Dačić mogući ministar policije, Dragan Marković na čelu poljoprivrede

Vesti 30. avg 202209:56 komentara
Dragan Marković Palma meso
Izvor: N1

Socijalistička partija Srbije (SPS) računa na četiri ministarstva u novoj vladi, pišu Novosti i dodaju da ukoliko u razgovorima sa mandatarkom Anom Brnabić ne dođe do značajnih promena, lider SPS Ivica Dačić trebalo bi da bude ministar unutrašnjih poslova.

Pročitajte još:

Kako pišu Novosti, Dačić bi trebalo da bude na čelu ministarstva policije uz mesto zamenika premijera i koordinatora za službe bezbednosti.

Za čelo portfelja poljoprivrede konkurišu lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma i direktor „Srbijašume“ Igor Braunović, a ukoliko SPS dobije i sport onda bi ministar mogao biti nekadašnji rukometaš Ratko Nikolić.

„Ako im (SPS-u) pripadne i zdravstvo onda je prvi pik za taj resor čuveni hirurg – profesor Vladimir Đukić, aktuelni direktor KBC – Dragiša Mišović“, piše list.

Posle najave predsednika Srbije Aleksandra Vučića, da će Brnabić predvoditi Vladu do 2024. godine spekuliše se da bi tada na njeno mesto trebalo da dođe gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, koji je i sada bio u najužem izboru za mandatara.

Pripremu za tu funkciju, Vučević bi mogao steći na mestu ministra odbrane ili pravde, pišu Novosti i dodaju da će uz to, sa Sinišom Malim biti i jedan od potpredsednika Vlade.