Novosti: Na diskovima 660 minuta prisluškivanih razgovora Vučića

Vesti 23. jan 202111:38 111 komentara
Vučić
Foto: Tanjug/ Rade Prelić

Na diskovima koji su predati predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću zabeleženo je 660 minuta njegovih nezakonito prisluškivanih razgovora, među kojima su i oni sa sinom Danilom i rođenim bratom Andrejom, pišu Novosti.

Radna grupa Ministarstva unutrašnjih poslova, koja prikuplja obaveštenja po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, u slučaju prisluškivanja šefa države i članova njegove porodice, i u petak je nastavila da ispituje pripadnike policije.

Povezane vesti

Ključni akter ove afere, barem za sada, osim bivše državne sekretarke MUP Dijane Hrkalović je i Dejan Milenković, njen najbliži saradnik i nekadašnji načelnik Službe za specijalne istražne metode Uprave kriminalističke policije, navode Novosti.

Ovaj policijski službenik, kome su kolege dale nadimak Bagzi, prema nezvaničnim saznanjima Novosti, pristao je na poligraf i prošao je ovo testiranje, odnosno dokazao je da ne laže o dešavanjima u ovoj službi, u vreme kada je bio na njenom čelu.

Navodno, on je potvrdio da je bilo tajnih mera prisluškivanja mimo naredbi suda.

Bilo je i slučajeva kada su pravljeni transkripti tajnih razgovora i nošeni Dijani Hrkalović, bez zavođenja u zvanična policijska dokumenta, naveo je sagovornik Novosti.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare