Novosti: Šarić se izjasnio da nije kriv, ostao pri odbrani koju iznosi godinama

Vesti 28. feb 202212:35 > 12:353 komentara
Izvor: Filip Krainčanić/Nova.rs

Darko Šarić je na današnjem ročištu kratko rekao da ostaje pri odbrani koju iznosi već dugi niz godina, da nije kriv i da nije izvršio nijedno delo koje mu se stavlja na teret. Pred veće Apelacionog suda Šarić je prvi put došao od kuće. On se poslednja dva meseca nalazi u kućnom pritvoru, nakon što je odlučeno da više nema razloga da i dalje boravi u klasičnom pritvoru.

Podsetimo, krajem decembra prošle godine, sudije Apelacionog suda su donele ovakvu odluku, nakon što je održana javna sednica, na kojoj su se razmatrale žalbe uložene na prvostepenu presudu Specijalnog suda kojom je Pljevljak osuđen na 15 godina zatvora kao organizator kriminalne grupe čiji su pripadnici, kako se tvrdi, trgovali narkoticima iz Južne Amerike.

Filip Krainčanić/Nova.rs

 

Šarić je od suda zatražio da se izjasni da li su pojedini dokazi, koji se nalaze u spisima predmeta, pribavljeni na zakonit ili na nezakonit način, što tvrdi odbrana, pišu Novosti.

Krivicu negira i optuženi Željko Vujanović koji je sa Šarićem, kao i Goranom Skovićem, koji je u bekstvu, označen kao organizator kriminalne grupe.

Komentari

Vaš komentar