Novosti: Vučić razočaran ponašanjem socijalista, kaže da je spreman za izbore

Vesti 06. feb 202317:50125 komentara
Aleksandar Vučić
Tanjug/AP/Darko Vojinović

Predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izjavio je na sastanku vrha stranke da je spreman da ide na izbore i pređe u opoziciju, radije nego da "partijski i privatni interesi vode državu", objavile su Večernje novosti.

„Spreman sam da idem na izbore kao kandidat za premijera, ali neću popustiti pod ucenama – ni Zapada, ni SPS-a, ni lažnih desničara“, rekao je Vučić.

Kako „Novosti“ ekskluzivno saznaju, nagoveštaj potpune promene aktuelne političke panorame u državi nastao je tokom sumiranja nedavne sednice Narodne skupštine posvećene Kosovu i Metohiji, a predsednik države i vođa najjače političke opcije u Srbiji kazao je da je SNS bio usamljen u odbrani državnih interesa.

„Veoma sam razočaran ponašanjem socijalista, koji su bili negde između, želeći da se dodvore svima“, preneli su Novostima izvori iz SNS-a.

Vučić je takođe rekao i da mu je „dosta i pokvarenjaka koji bi da se bogate na račun stranke, često se pozivajući na njega prilikom svojih mutnih poslova, a kad god je trebalo da se bore za državu i narod, prvi su okretali leđa“.

Predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Darko Glišić poručio je Socijalističkoj partiji Srbije da je njegovoj stranci dosta njihovih flertova sa opozicijom i „sedenja na dve stolice“, kao i da su naprednjaci spremni da idu u opoziciju, ali neće da budu deo političkog mešetarenja, prenosi Tanjug.

„Pošto Socijalistička partija Srbije nastavlja svoju praksu svakodnevnog flertovanja i udvaranja opoziciji, obaveštavam ih da je SNS spremna da ide u opoziciju, ali da bude deo političkog mešetarenje neće nikada. Naša politika je ljubav i rad za Srbiju i naš narod, a ne fotelja po svaku cenu“, navodi Glišić u saopštenju.

Komentari

Vaš komentar