Novosti za posetioce Carske bare – moći će da iznajme bicikle, ali i kanue

Vesti 27. mar 202313:33 3 komentara
Carska bara
Shutterstock

Javna ustanova "Rezervati prirode" Zrenjanin saopštila je da će posetioci Carske bare moći da iznajme kanue za vožnju Starim Begejom, bicikle i električne bicikle za vožnju u prirodi.

Kako su naveli, u sklopu priprema za turističku sezonu 2023. godine, „Rezervati prirode“ su tokom zime i početkom proleća sproveli niz akcija kojima su u velikoj meri otklonjeni uočeni nedostaci tokom prve godine upravljanja.

Radi unapređenja turističke ponude, grad Zrenjanin je finansirao nabavku bicikla prilagođenih vožnji u prirodi koji će posetioci moći da iznajme, kao i električne bicikle za starije posetioce, ali i kupovinu pet kanua za rentiranje i samostalnu vožnju posetilaca po Starom Begeju, kao i dva nova vanbrodska motora marke Jamaha.

Iz sredstava, koja je obezbedio Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine, do sada je kupljen novi čamac za prevoz do 12 putnika, čime se povećavaju kapaciteti za prevoz turista, kao i prikolica i autoprikolica za čamce.

Iz Rezervata su ukazali da su sve aktivnosti koje su sprovedene koordinirane sa Gradskom upravom Zrenjanina, Turističkom organizacijom Zrenjanina i JKP „Čistoća i zelenilo“ Zrenjanin.

Komentari (3)

Vidi sve komentare