NS optužuje vlast za koruptivne poslove u Novom Sadu, SNS neće o toj „fabuli“

Vesti 16. sep 202119:417 komentara

Ko rekonstruiše Pozorišni trg u Novom Sadu? Omladinci Narodne stranke kažu - grad je posao dao biznismenu sa severa Kosova Zvonku Veselinoviću. Iz SNS-a o tome neće da razgovaraju. Uzvraćaju da će Grad dobiti - najlepši trg.

Kakve veze sa rekonstrukcijom Pozorišnog trga u Novom Sadu ima biznismen sa Kosova Zvonko Veselinović? Koruptivne – tvrde omladinci Narodne stranke: Veselinovićeva firma „Granit Peščar“ iz Ljiga dobila je posao dobavljanja granitnih ploča – i to ne samo za ovaj trg.

POVEZANE VESTI

„Prvi je Pozorišni trg, drugi je Ulica Modene, treći je Njegoševa ulica, a četvrti je Ulica kralja Aleksandra zajedno sa trgom ispred Gradske kuće. Kada se ta teritorija sabere dobijamo 6,8 hektara. Na tih 6,8 hektara Novosađani će da izgube 10 miliona evra“, kaže Aleksandar Maksimović iz Omladine Narodne stranke.

Na transparentu: „Predaja nije opcija – Zatvor je vaša opcija“, pored Veselinovićeve slike, bila je i ona Marka Bosanca Bosketa, mladog SNS biznismena, čija firma „MONTOP“ obavlja mnoge poslove po gradu – pa i na ovom trgu. I baš kao svaki put kada je Marko Bosanac tema konferencije omladinaca Narodne stranke, i ovoga puta tu je bila svita novinara lokalnih medija bliskih vlastima.

Bio je tu i Tomislav Lovreković, isti onaj koji je u februaru u Pančevu Mariniku Tepić gađao živom kokoškom.

„Gde da dostavimo čaj, pošto očigledno gospodin Bora Novaković ima problema sa zatvorom, pa je poslao vas žutokljunce da iznosite laži pošto ne sme da se pojavi pred medijima“, rekao je Lovreković.

Lovreković profesionalnog interesa za konferenciju organizovanu dva sata kasnije na istom mestu očigledno nije imao. Na konferenciji naprednjaka medijska podrška pojačana je ekipom pokrajinskog javnog servisa, a naša ekipa se tu našla slučajno – jer za tu konferenciju nismo dobili poziv.

„Omladina Narodne stranke je iznela izmišljotine zbog kojih bi lako mogle da se podnesu i krivične prijave“, izjavila je Sanja Draško, šefica odborničke grupe SNS u gradskoj skupštini.

Čuli smo i da će Novi Sad dobiti najlepši trg u zemlji, imali smo prilike i da vidimo kako je izgledao beton oko jednog drveta u vreme kada je gradonačelnik bio Borislav Novaković. Pokušali da saznamo i za koje je poslove na rekonstrukciji pozorišnog trga angažovana firma Marka Bosanca Bosketa.

„Ja bih vas zamolila da ostanemo u temi, ono o čemu ja govorim je lepota, izgled i kako su Novosađani zasluživali da 2010. imaju trg. Danas ga dobijaju“, kazala je Sanja Draško.

N1: Moje pitanje je bilo vrlo konkretno, nismo često u prilici da vam postavljamo pitanja, na kraju krajeva ni o ovoj konferenciji nismo bili obavešteni.

„Ono što je moje pitanje i mogla bih ja možda Vama kao novinaru da postavim možda istraživački da se pozabavite gde su vam četiri miliona evra sa Bulevara Evrope? Možda smo mogli da ne dođemo danas, 2021, u ovu situaciju“, odgovorila je.

N1: Ja sam novinarka, ja sam ta koja postavlja pitanje u javnom interesu, dakle pitanje je vrlo jednostavno – na koji način je firma Montop angažovana na poslu rekonstrukcije trga?

„Ja Vama zaista neću zameriti to što ste došli da zloupotrebite moju konferenciju, zamoliću Vas samo da pratimo fabulu radnje“, rekla je Draško.

I tu se fabula ili radnja ove priče završava. Za kraj, dobili smo obećanje da ćemo ubuduće biti pozivani i na konferencije novosadskih naprednjaka.

Komentari

Vaš komentar