NUNS opominje vlast: Ubistvo Milana Pantića ne sme da ostane nerasvetljeno

Vesti 11. jun 202114:49 > 14:543 komentara
N1

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS), povodom 20 godina od ubistva novinara Večernjih novosti Milana Pantića, navodi da je njegovo pisanje o korupciji i kriminalu u Jagodini i Pomoravlju pokušano "tim zlodelom da bude ućutkano, i zato NUNS i na ovu godišnjicu ubistva opominje predstavnike vlasti, ali i podseća javnost, da ovaj zločin ne sme da bude zaboravljen i nerasvetljen".

Povezane vesti

Kako se podseća u saopštenju NUNS-a, „danas se navršava 20 godina otkako je ispred svog doma u Jagodini mučki ubijen novinar Večenjih novosti Milan Pantić. Prošlo je dve decenija, ali do danas nisu pronađeni počinitelji, kao ni naručioci ovog zločina“.

„Komisija za istraživanje ubistava novinara je nadležnom javnom tužilaštvu u Jagodini dostavila veliki broj informacija koje upućuju na dokaze u slučaju, međutim postupak se još uvek nalazi u predistražnoj fazi“, naveo je NUNS.

To udruženje „izražava zabrinutost zbog velikog broja nerazjašnjenih ubistava i napada na novinare i medijske radnike. Srbija ima već predugu istoriju nasilja nad novinarima i novinarkama, te svako gušenje i zataškavanje ovakvih sluačajeva ne sme da bude dozvoljeno“.

NUNS podseća i na druge nerešene slučajeve napada na novinare.

„Slučaj ubistva Slavka Ćuruvije je ponovo pred provstepenim sudom, slučaj novinarke Dade Vujasinović je i dalje u predistražnoj fazi, a slučaj pokušaja ubistva novinara Dejana Anastasijevića i dalje ostaje nerasvetljen. NUNS zahteva da se konačno stavi tačka na kontinuitet nekažnjivosti zločina nad novinarima i poručuje da dok je novinarskih i medijskih udruženja, smrt kolege Milana Pantića neće nestati u ponoru zaborava“, ističe se u saopštenju NUNS-a.

Komentari

Vaš komentar