NUNS raspisao konkurs za nagradu Dejan Anastasijević za istraživačko novinarstvo

Vesti 10. feb 202314:01 0 komentara
N1

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) saopštilo je da je raspisalo konkurs za nagradu "Dejan Anastasijević" koju dodeljuje za istraživačko novinarstvo.

Povezane vesti

Nagrada će biti dodeljena za istraživačke novinarske radove, koji se bave temama od izuzetne važnosti za građane teritorije na kojoj se medij distribuira, emituje ili koristi, otkrivaju i dokazuju nepoznate činjenice do kojih su novinari došli sopstvenim radom.

Za nagradu mogu da konkurišu autori radova koji su objavljeni u medijima u Srbiji od 30. marta prošle do 30. marta ove godine.

Krajnji rok za prijavu na konkurs je 30. mart a radove može prijaviti sam autor, njegov urednik ili kolega.

Nagrada će biti dodeljena u kategorijama elektronski, štampani i onlajn mediji a od ove godine uvedena je i nagrada publike.

Informacija o nominovanim radovima u svakoj kategoriji biće objavljena na sajtu NUNS, a pobednici će biti proglašeni na samoj svečanosti dodele nagrada.

Pobednici u sve tri kategorije biće nagrađeni sa po 100.000,00 dinara.

NUNS će objaviti koji radovi su nominovani najmanje dve nedelje pre svečane dodele nagrada koja će biti organizovana povodom Dana slobode medija 3. maja.

Informacije o konkursu i uslovima dostupne su na internet strani NUNS (www.nuns.rs), putem i-mejl adrese [email protected] ili na broj telefona 066 88 22 001.

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS), uz podršku ambasade SAD u Beogradu, dodeljuje nagradu za istraživačko novinarstvo od 2006. godine a od 2021. godine priznanje nosi ime nekadašnjeg novinara nedeljnika Vreme Dejana Anastasijevića.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!