NUNS: Režimski mediji crtaju metu na novinare KRIK-a, tužilaštvo da se oglasi

Vesti 09. mar 202122:59 > 10. mar 2021 13:19 19 komentara
N1

Predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) Željko Bodrožić izjavio je da su mediji pod kontrolom vlasti "pokrenuli zaumnu i veoma opasnu akciju povezivanja nezavisnih i profesionalnih novinara sa kriminalnom grupom Veljka Belivuka, ne bi li sa državnih funkcionera skinuli odgovornost za nastanak, jačanje i zlodela ove i drugih kriminalnih grupa koje su se poslednjih godina namnožile u Srbiji".

„Informacije Televizije Pink i režimskih tabloida o vezama istraživačkog portala KRIK i Belivuka su besmislene konstrukcije i u te neistine ne može da poveruje niko ko iole prati javnu scenu i rad redakcije KRIK-a. Ali, veliki je problem što su velikom broju građana dostupni samo mediji koji plasiraju i šire te gnusne laži i zato je bezbednost naših hrabrih koleginica i kolega koji godinama unazad pišu o korupciji i kriminalu sada opasno ugrožena“, naveo je Bodrožić u pisanoj izjavi.

Dodao je i da ičekuje da se državna tužiteljka Zagorka Dolovac i postupajući tužilac u predmetu Mladen Nenadić pod hitno oglase i skinu nacrtanu metu sa novinarki i novinara KRIK-a.

„Ali i (da) upozore državne funkcionere i njima poslušne medije da ne remete i dezavuišu istragu o zločinima i krivičnim delima organizovanih kriminalnih grupa“, poručio je predsednik NUNS-a.

KRIK: Nastavićemo da se borimo protiv laži

Mreža za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK) objavila je večeras da se opet našla na meti provladinih medija koji pokušavaju da je diskredituju, ovog puta direktno je povezivajući s uhapšenim vođom kriminalne grupe, Veljkom Belivukom.

Više provladinih tabloida objavilo je na naslovnim stranama svojih izdanja za 10. mart navode da Belivuk sarađuje s portalom KRIK – da to njegov „privatni medij“, s kojim ima „tajni dil“.

„KRIK je po ko zna koji put meta prorežimskih medija koji na svaki način pokušavaju da diskredituju naš rad“, objavio je KRIK na svom nalogu na Tviteru.

Taj medij je i ranije, nakon objavljivanja istraživačkih priča, bio na meti provladinih medija i predstavnika vlasti.

„I ovaj put nam vaša podrška neizmerno znači. Hvala Vam što ste uz nas, a mi vam obećavamo da ćemo nastaviti da istražujemo kriminal i borimo se protiv laži“, naveo je KRIK.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare