„O Njima zbog Nas“: Promocija knjige Jelene Obućine u Valjevu

Vesti 14. feb 202320:46 komentara
Danas

Promocija drugog izdanja knjige "O Njima zbog Nas" Jelene Obućine biće održana u Valjevu, u pivnici Čardak, u četvrtak, 16. februara u 19h, a sa autorkom će razgovarati Dragan Todorović, novinar nedeljnika Vreme, saopštila je Nova S.

„Zbog velikog interesovanja publike, novinarka televizije Nova Jelena Obućina i izdavačka kuća Dan Graf pustili su u prodaju drugo izdanje knjige ‘O Njima zbog Nas’, zbirke Jeleninih čuvenih uvoda koje je pisala i govorila za emisiju Pregled dana Njuzmaks Adria. Danas njene prepoznatljive, pronicljive analize aktuelnih dešavanja prate gledaoci Dnevnika televizije Nova“, saopštila je ta televizija.

Kako se navodi, promocija drugog izdanja knjige biće održana u Valjevu, u pivnici Čardak, u četvrtak, 16. februara u 19h, a sa autorkom će razgovarati Dragan Todorović, novinar nedeljnika Vreme.

Posetioci će na događaju moći da kupe potpisane primerke knjige. Oni koji ne budu u prilici da dođu, knjigu mogu kupiti u okviru onlajn prodavnice Danasa, kao i u svim većim knjižarama, po ceni od 999 dinara.

Na dvesta strana kroz minut uvoda ono što nam se dešavalo poslednjih godina – to je suština knjige „O Njima zbog Nas“. Uvodi ostaju kao novinarski spomenik trenutka koji živimo, a Jelenina oštrica upravo leži u mogućnosti da oporu istinu napiše i izgovori koncizno, i uvek uz metaforu koja odzvanja, navodi se u najavi promocije.

Jelena Obućina rođena je 1982. u Bajinoj Bašti, završila je Valjevsku gimnaziju a potom Fakultet političkih nauka. Već sa 12 godina radila je dečju emisiju na Radio Patku, sa 15 počela da piše za list Napred. Pre angažmana na RTS-u, gde je bila i deo tima informativne emisije Oko, radila je i na B92. Još početkom karijere, koji je provela u RTS-u kao urednica Dnevnika 3, Obućina je prepoznata kao neko ko se prema profesiji odnosi sa integritetom.

Novinarsku karijeru Jelene Obućine svakako najupečatljivije obeležava trenutni angažman u Dnevniku televizije Nova.