Obavljeno 1,2 miliona inspekcija sprovođenja kovid mera

Vesti 18. mar 202217:27 5 komentara
N1

Кoordinaciona komisija za inspekcijski nadzor predstavila je izveštaj o radu inspekcija na svim nivoima tokom kovid krize, prema kojem je tokom pandemije obavljeno više od 1,2 miliona inspekcijskih nadzora i izdato 13.500 prekršajnih naloga, dok je otkriveno ukupno 20 falsifikata kovid sertifikata.

#related-news_0

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave i predsednica Кoordinacione komisije za inspekcijski nadzor Marija Obradović izjavila je na otvaranju konferencije „Postignuti rezultati koordinisanih nadzora nad primenom protivepidemijskih mera na suzbijanju širenja kovid-19“ da su upravo inspektori, uz heroje lekare, bili u prvim redovima i obezbedili da se poštuju mere koje „nisu bile lake ni jednostavne“.

„U proteklih 500 dana pandemije, trebalo je obezbediti da se mere poštuju a da svakodnevni život ne stane, i da se postigne balans. Vama treba zahvaliti što su mere dale efekta“, rekla je Obradović predstavnicima inspektorata i komunalnih službi.

Rukovodilac Radne grupe za suzbijanje širenja kovida Goran Stamenković podsetio je i da su 23. oktobra 2021 .godine uvedeni kovid sertifikati, a proradila je i aplikacija za njihovo očitavanje.

„Tokom njihove primene, otkriveno je 20 falsifikata kovid sertifikata, kao i četiri falsifikata potvrde o vakcinaciji“, naveo je Stamenković.

Po završetku skupa, u izjavi za medije, Stamenković je ocenio da je inspektorima najteže bilo da obezbede sprovođenje mera nošenja zaštitne maske i kontrole broja korisnika usluga u ugostiteljskim objektima i tržnim centrima.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare