Obeležena 107. godišnjica Cerske bitke u Prvom svetskom ratu

Vesti 19. avg 202114:24 3 komentara
Tanjug/MRZS/Ðorđe Krstić

Centralno obeležavanje 107. godišnjice Cerske bitke, iz Prvog svetskog rata, održano je u istoimenom spomen-kompleksu u Tekerišu, kod Loznice.

Cerska bitka počela je 15. avgusta 1914. godine, kada su se srpske snage sukobile s vojskom Austrougarske, a predstavlja prvu savezničku pobedu u Prvom svetskom ratu.

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević izjavila je tokom ceremonije da se strategija te operacije izučava na vojnim akademijama u svetu i da je to „najsvetliji primer junaštva i patriotizma“.

Tanjug/MRZS/Ðorđe Krstić

„Današnja Srbija je isto toliko hrabra i posvećena slobodarskim idejama i očuvanju državnog suvereniteta i teritorijalnog integriteta. Okrenuvši se budućnosti, s ponosom se sećajući naših predaka, mi potomci ovih velikih junaka živimo u zemlji u kojoj je reč sloboda najveća dužnost i obaveza“, rekla je ministarka, a preneo njen kabinet.

Vence su, pored ministarke Kisić Tepavčević, položili i predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, Mačvanskog okruga, gradova Loznice i Šapca, Opštine Krupanj, ambasada, kao i predstavnici brojnih udruženja i građana opredeljenih za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare