Objavljen snimak incidenta iz Predsedništva: Uvrede i pozivi na tuču

Vesti 27. jun 202120:57 > 21:07 122 komentara
Vuk Jeremić, aleksandar Vučić,, predsedništvo, svađa, incident u predsedništvu
Nova.rs

Prvi duel predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa opozicijom dogodio se - na pragu zgrade predsedništva. Pošto je Vučić pozvao čelnike Narodne stranke na tuču, oni su se u petak pojavili na predsednikovom radnom mestu, kako kažu da bi ga pitali "da li je to normalno da ih poziva na tuču". Sa tog "događaja" objavljena je najpre jedna fotografija Jeremića i Vučića kako stoje jedan naspram drugog, a sad se pojavio i snimak incidenta.

Na Tviter profilu Narodne stranke objavljen je video snimak od 53 sekunde o tome šta se dešavalo u hodniku Predsedništva.

O tome je izvestila i NewsMax Adria u Pregledu dana:

Prethodnih dana „rekonstrukciju događaja“ dali su funkcioneri Narodne stranke čim je svađa okončana.

„Tresao se bukvalno se tresao“, tvrdio je Vuk Jeremić.

„Ljudima iz obezbeđenja je bilo neprijatno, počeo je da se dere, počeo je da se unosi u lice, i govorio: ‘Ajde me tuci’. Oko njega obezbeđenje, da sam ga dodirnuo zna se šta bi bilo po službenoj dužnosti. Rekao je gde hoćeš, rekoh: ‘Ajde sad ovde, izađi napolje!’ Nije smeo da izađe napolje, vikao je, psovao je, vređao, pretio“, prepričao je predsednik Narodne stranke „bliski susret“ sa Vučićem.

Umesto fizičkog kontakta funkcioneri Narodne stranke kažu da su Vučiću ponudili razgovor na javnom servisu ali je on i to odbio.

„On je nas pozvao da nas bije, mi smo se pojavili da ga pitamo da li je on stvarno normalan da javno preko televizije zove građane Srbije i svoje političke protivnike da ih bije“, kaže Jeremić.

Kako predsednik Srbije nije napuštao Predsedništvo, sve se završilo na raspravi u delu zgrade gde obično ulaze novinarske ekipe. Funkcioneri Narodne stranke Miroslav Aleksić i Borislav Novaković tvrde da su predsedniku ipak stigli da postave i konkretna pitanja.

„Iskoristio sam priliku da ga pitam: ‘Zašto ne smete sa mnom u duel oko Jovanjice? Već ste me prozivali nekoliko puta’, nije ni A rekao, okrenuo se i pobegao. Jedna neverovatna stvar“, kaže Miroslav Aleksić.

„Pored tog deranja i Vuka koji je sa njim pokušao da uspostavi kontakt, je bilo da ga pitam zašto Novim Sadom upravlja Andrej Vučić“, kaže Novaković.