Objekat na Pančićevom vrhu daleko od rušenja, kao da se sprema za zimsku sezonu

Vesti 19. nov 202119:26 > 20:1036 komentara

Nelegalni objekat na Pančićevom vrhu izgleda kao da se sprema za predstojeću zimsku sezonu. Ovih dana je izbetonirana terasa ispred objekta, što pokazuje da od rušenja neće biti ništa. Inspekcija ponovo nije sprečila vlasnike da zidaju.

Objekat je i dalje daleko od onog za šta postoji dozvola, a to je privremeni ski-bife od 150 kvadrata. Vlasnici ovog objekta na vrhu Kopaonika su nakon što su tadašnji ministri policije i građevinarstva, Nebojša Stefanović i Zorana Mihajlović više puta rekli da će on biti porušen, uspeli da ovu građevinu zamaskiraju, odnosno tapaciraju drvetom, ne bi li ličio na brvnaru. Ali, temelj je duboko ukopan, a ovaj lokal sagrađen od siporeksa i betona.

Povezane vesti

Međutim, do rušenja nikada nije došlo uz objašnjenje da će to uraditi sama investitorka. Ali, ni ona to nije učinila, već ga je samo adaptirala kako bi izgledao kao privremeni montažni objekat.

Više od dva meseca ministarstvo građevinarstva odbijalo je da odgovori na pitanje kada će srušiti nelegalnu kafanu na Pančićevom vrhu.

A onda je ministar Momirović odgovorio u svom stilu.

„Činjenica je da je danas taj objekat srušen praktično dve trećine prvobitnih gabarita, nije dograđen, on je srušen u odnosu kakve je gabarite imao pre godinu dana. Činjenica je i da je veliki broj ljudi iz lokalne samouprave i javnih preduzeća procesuiran zbog radnji vezanih za taj objekat i oni odgovaraju ili će odgovarati. A ono što želim da vam pošaljem kao jasnu poruku – zakon će biti primenjen, ne u ovom slučaju, nego u svim drugim slučajevima“, rekao je Momirović.

Policija je u aprilu ove godine uhapsila šest osoba, među kojima i Milutina Jeličića, bivšeg predsednika opštine Brus. Oni se sumnjiče da su tokom 2017. i 2018. godine, suprotno zakonu izdavali zaključke na osnovu kojih su fizička lica mogla da postave privremene objekte i priključe ih u Nacionalni park “Kopaonik” na postojeću infrastrukturnu mrežu.

Reč je o objektu od čak 1.000 kvadrata koji je pre četiri godine izgrađen bez građevinske dozvole u Nacionalnom parku Kopaonik u zaštićenom području. Iako je još pre tri godine izdato rešenje o njegovom rušenju, sva je prilika da će ovako adaptiran u montažni, sa smanjenom površinom, za koji je investitorka Snežana Mitković prvobitno i dobila dozvolu, opstati. Ovo je samo još jedan u nizu pokušaja prevare koju je ova investitorka izvela u protekle tri godine.

Komentari

Vaš komentar