„Obojeni“ Beograd simbolično obeležio Međunarodni dan obolelih od retkih bolesti

Vesti 28. feb 202121:25 > 22:35 1 komentar
Beoinfo

Na inicijativu gradonačelnika Beograda, prof. dr Zorana Radojičića, povodom 28. februara, Međunarodnog dana obolelih od retkih bolesti, neki od simbola Beograda kao što su fontana na Slaviji, Palata „Albanija” i Brankov most, osvetljeni su bojama koje simbolišu borbu protiv retkih bolesti.

Beograd je na ovaj način poslao poruku podrške obolelima.

„Cilj nam je da skrenemo pažnju na probleme obolelih od retkih bolesti i njihovih porodica“, rekao je Radojičić.

Beoinfo

On je dodao da je izuzetno važno da i šira zajednica u svojim domenima pomogne kako bi se oboleli i njihove porodice što efikasnije izborili sa poteškoćama koje imaju.

„Pokretanjem ove inicijative pridružujemo se politici Republike Srbije koja ove godine izdvaja najveći iznos sredstava opredeljenih za lečenje obolelih od retkih bolesti“, izjavio je gradonačelnik.

On je dodao da se Beograd pridružuje svetskim gradovima u simboličnoj poruci: „Retkih je mnogo. Retki su jaki. Retki su ponosni.”

„Kao lekar, imao sam prilike da lečim pacijente obolele od retkih bolesti i znam koliko je osim medicinske pomoći i podrške važna i potpora čitave zajednice. Solidarnost je osobina koja krasi Beograđane. Zato smo zajedno rešeni da jačamo svest o značaju lečenja i pružanju podrške obolelima od retkih bolesti i njihovim porodicama“, zaključuje gradonačelnik Radojičić.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare