Obračun migranata u Subotici – jedna osoba preminula, sedmoro teško povređenih

Vesti 02. jul 202212:22 > 14:42 83 komentara
TANJUG/ ALEKSANDRA ORLIĆ

U naselju Makova sedmica na periferiji Subotice jutros je došlo do oružanog obračuna među migrantima. Prema prvim informacijama, jedan migrant je podlegao povredama, a sedmoro je teško povređeno. Komesar komesarijata za izbeglice i migracije Vladimir Cucić potvrdio je za N1 da je došlo do oružanog sukoba, ali da u ovom momentu ne znaju šta je uzrok okršaja, te da bi u ovom momentu bilo neodgovorno spekulisati da je reč o krijumčarskim obračunima ili bilo kom drugom uzroku sukoba, i da se čeka da bude završena policijska istraga.

Povređeni migranti su zbrinuti u subotičkoj bolnici, a među njima je i 16-godišnja devojčica koja je životno ugrožena.

Do sukoba dve rivalske grupe migranata došlo je verovatno zbog svađe ko će švercovati migrente, javlja RTS.

Na mesto sukoba stigao je i ministar policije Aleksandar Vulin.

Cucić je rekao da je zahvalan policiji, žandarmeriji i subotičkoj službi hitne pomoći na brzoj reakciji, kao i da očekuje da situacija uskoro bude smirena. Plan Komesarijata je da migrante koji su trenutno u subotičkom prihvatnom centru razmesti u više drugih centara u zemlji.

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić povodom incidenta rekao je da lokalno stanovništvo ovom prilikom nije bilo ugroženo i da nije zabrinut za bezbednost Subotičana.

Bakić je naglasio da će se bezbednost građana Subotice, posle ovog sukoba podići na viši nivo.

Kako je objasnio Mirsad Nalić, predsednik Saveta MZ Makova sedmica, do sukoba migranata, Avganistanaca i Pakistanaca, došlo je oko sedam sati ujutru u obližnjoj šumi.

TANJUG/ALEKSANDRA ORLIĆ

„Danima, od jutra do mraka, taksi vozila somborskih tablica prolaze ovuda i odvoze ih u šumu. Policija ih vraća, ali oni se posle sat vremena ponovo vrate. Još se tačno ne zna šta se desilo u šumi, policija je na terenu i sve pohvale za njihov rad“, kaže Nalić, piše portal subotica.com.

Izvor: Tanjug

Na licu mesta nalazi se na najmanje 15 vozila žandarmerije i policije. Policija je blokirala prilaze šumi gde se obračun dogodio.

Podsećamo, pre desetak dana došlo je do oružanog sukoba različitih grupa migranata u prihvatnom centru Šikara nadomak Sombora. Prema inforamcija iz pouzdanih izvora, reč je o obračunima različitih grupa migranata, koji su uključeni u lanac krijumčarenja.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare