Obradović: Ako posrednici ublaže zahteve opozicije – imaju dogovor s vlastima

Vesti 10. jul 202114:4126 komentara
Izvor: N1

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović ocenio je da će se posrednici iz Evropskog parlamenta (EP) suočiti sa svojevrsnim testom pri pripremi predloga mera za unapređenje izbornih uslova u Srbiji, navodeći da će ukoliko u predloge stave "prave demokratske vrednosti", imati problem sa vlastima.

„Onda ćete videti koliko je Srbija daleko od demokratije“, rekao je Obradović novinarima po završetku dvodnevne runde međustranačkog dijaloga uz posredovanje EP.

Povezane vesti

Ocenio je da će u slučaju da posrednici ublaže zahteve opozicije, to značiti da „imaju dogovor s vlastima“.

„Nadam se da će posrednici iz EP pročitati zahteve opozicije i na osnovu njih ponuditi dokument oko kog ćemo moći da se saglasimo“, rekao je lider Dveri.

Ocenio je da će se na osnovu toga videti „ko je za demokratske vrednosti poput slobodnih medija i izbora“ i da li je EP „na strani srpske demokratije ili režima“.

Obradović je kazao da će opozicija o predlogu izjasniti kada ga bude videla i da će onda znati „na čemu je sa izborima“.

Dodao je da je u okviru tog ali i dijaloga bez posredovanja stranaca, dogovoreno da razgovori budu završeni najkasnije šest meseci pre održavanja bilo kojih izbora.

„Ako računate da su izbori u aprilu, to znači da dijalog treba završiti do kraja septembra“, rekao je Obradović.

Komentari

Vaš komentar