Obradović: Birački spisak nikad nije bio ažurniji

Vesti 21. dec 202116:5713 komentara
Tanjug/Sava Radovanović

Radna grupe za eksternu kontrolu Jedinstvenog biračkog spiska, koju je obrazovala Vlada Srbije, održala je konstitutivnu sednicu, saopštilo je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave (MDULS).

Ministarka Marija Obradović naglasila je na otvaranju sednice da je to početak procesa čiji je cilj unapređenje i povećanje transparentnosti, odnosno podizanje poverenja građana u tačnost podataka koji se vode u biračkom spisku.

„Birački spisak nikad nije bio ažurniji. Digitalizacijom službenih evidencija i njihovim povezivanjem sa biračkim spiskom obezbedili smo ažurnost podataka na dnevnom nivou“, rekla je Obradović.

Zadaci Radne grupe za eksternu kontrolu Jedinstvenog biračkog spiska vezani su, kako se navodi u saopštenju, za različite analitičke izveštaje o stanju podataka u tom spisku, kao i statističke podatke vezane

U realizaciji zadataka Radne grupe, obrada podataka o ličnosti biće u skladu sa načelima i pravilima zaštite podataka o ličnosti, a stručnu i administrativno-tehničku potporu Radnoj grupi pruža MDULS.

Komentari

Vaš komentar