Obradović: Dačić opstruira početak dijaloga sa opozicijom

Vesti 22. jan 202114:22
Izvor: N1 (arhiva)

Lider Dveri Boško Obradović optužio je danas predsednika Skupštine Srbije Ivicu Dačića da opstruira dijalog vlasti i opozicije o izbornim uslovima i dodao da od njega ni posle tri nedelje nije dobio nikakav odgovor na zahtev za prijem i početak konsultacija.

„Iz ovoga je već više nego jasno da je uloga Dačića da odlaže i opstruira preko potreban početak dijaloga između vlasti i opozicije, što se videlo i iz njegove najave krajem prošle godine da će dijalog početi odmah posle Božića, a onda i nove najave da dijalog neće početi pre aprila“, naveo je Obradović u saopštenju.

povezane vesti

On je rekao da je potvrda o ulozi Dačića stigla i iz Evropskog parlamenta, nakon što je posrednička delegacija EP potvrdila spremnost da otpočne dijalog.

„Ali naša vlast očito nije zainteresovana za to i na svaki način pokušava da odloži početak dijaloga. Nema sumnje da je dijalog jedini način da izadjemo iz aktuelne političke krize“, naveo je on.

Lider Dveri je ukazao da je važno da dijalog otpočne što pre jer on mora biti okončan najmanje šest do devet meseci pre sledećih izbora, kako bi dogovoreno bilo primenjeno.

Komentari

Vaš komentar