Obradović: Ili ćemo uvesti sankcije Rusiji, ili će ostatak sveta uvesti nama

Vesti 27. sep 202209:31 477 komentara
Vladimir Putin
Alexei Nikolsky, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP, File) Object name: Russia Military Headline:

Narodni poslanik u Skupštini Srbije Vladimir Obradović ocenio je u Novom danu da su poslednji potezi Evropske unije "priprema terena za uvođenje sankcija" prema Srbiji. "Ne mislim da će to da se desi brzo, ne mislim da će to da se desi radikalno, ali neka priprema terena jeste. Ili ćemo mi uvesti neki oblik sankcija Rusiji, ili će ostataka sveta uvesti sankcije nama. Nije tu stvar da li to želimo, nego da li nam je u ovom trenutku bitnija naša zemlja i ekonomija, ili ruska", istakao je on.

Kaže da ga nerviraju rešenja koja se mogu čuti u javnosti kao na ‘izboru za Mis sveta’, koja navode da Srbija treba da se drži po strani, i da bude neutralna.

Povezane vesti

Na pitanje zašto ga to nervira, odgovara: „To nije moguće. To bili bilo zaista super da je to tako moguće, da se izmestimo na drugu planetu, dok se ovoj reše stvari. Ali, to jednostavno, u ovom trenutku. Slažem se da bi bilo super, ali realnost nije takva“, naveo je Obradović.

Komentarišući posetu funkcionera Stranke slobode i pravde Sjedinjenim Američkim Državama, kazao je da su ti sastanci ranije ugovoreni i da ona nema nikakve veze sa time što se dešava u delikatnom trenutku po spoljnu politiku naše zemlje.

„To je slučajno. Nisu se ti sastanci dogovarali prošle sedmice. Nažalost, mislim da su otišli pre tri meseca, i da odu za tri meseca, teme će biti iste. Za razliku od prošle posete, Marinika Tepić i Borko Stefanović idu u funkciji predstavnika skupštine, jer su narodni poslanici. Očekujem da će imati sastanke sa predstavnicima američke administracije, gde će preneti naše stavove i poruke“, dodaje Obradović.

N1

Ugovor Selakovića i Lavrova štetan po srpsko društvo

On je ocenio da je ugovor koji je ministar inostranih pooslova Srbije Nikola Selaković potpisao sa ministrom inostranih poslova Ruske federacije Sergejom Lavrovom štetan po srpsko društvo i dodao da je čak i RTS u svom izveštavanju navodio negativne stavove stranih predstavnika o tom potpisivanju.

Pročitajte još:

„To je očigledno nanelo štetu i ugledu Srbije koje je dosta narušeno. Krećući se u međunarodnoj javnosti, srećem se sa tim da ljudi iz Evropske unije nemaju razumevanja za naše stavove i odnose i bez tog potpisivanja, a kamoli sa njim. Ne znam da li je izvršen pritisak da se taj sporazum potpiše, ali je ovo izazivanje Zapada i guranje prsta u oko“, rekao je Obradović.

Ocenjuje da će EU početi da isključuje Srbiju u procesu evrointegracija.

„Sigurno ćemo postepeno biti isključivani iz različlitih krugova, koji će, možda, nekad, dovesti i do viznog režima. Ne vrerujem da će to svakako biti odmah, ali ide se u tom pravcu“, istakao je Obradović.

N1

Za predstojeću sednicu pet kilograma materijala

Komentarišući predstojeću sednicu Skupštine Beograda,  on je rekao da su poslanici dobili pet kilograma materijala, koji čine dokumenta koja su ispisana sitnim, gotovo nečitljivom veličinom slova.

„Ovo je opstrukcija vladajuće veličine i gradonačelnika Šapića. Napraviti ovu količinu materijala i dostavljati je poslanicima u veoma kratkom roku je opstrukcija“, smatra on i dodaje da je na dokumkentima upotrebljen ‘font 6′ koji je fotokopiran i potpuno nečitljiv’.

Naglasio je da to on ne može da čita bez lupe.

„Imam dobar vid, proveravao sam pre mesec dva, ali ovo bez lupe i dodatne lampe nije moguće pričitati. Ja sam tražio da nam ove materijale dostave u elektronskom materijalu, ali to nije urađeno“, kazao je gost N1.

On je precizirao da je ogromnu količinu materijala dobio juče , a da je sednica sutra, tako da je nemoguće da se poslanik pripremi za sednicu.

„Gradonačelnik očigledno namerno nešto krije, kako bi se na pravi način pripremili za sednicu“, zaključio je on.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare